• La Mesa de País ratifica por unanimidad a Giuseppe Grezzi como coportavoz de Compromís

VerdsEquo del País Valencià dóna suport a la vaga feminista contra les desigualtats estructurals, les bretxes de gènere i les violències masclistes convocada el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i anuncia que tots els càrrecs orgànics i institucionals dones donaran el seu dia de sou a moviments feministes. Així ho ha manifestat l’organització ecologista durant la reunió de la Mesa de País celebrada aquest dissabte a València.

Aquest any, VerdsEquo ha volgut centrar la seua reivindicació en la necessitat de visibilitzar el treball domèstic i els sistemes de cures, tasques imprescindibles per a la sostenibilitat de la vida que vénen sent ocupades majoritàriament per dones. Per a la formació ecologista, “és necessari dotar de visibilitat a una feina que encara troba dificultats per a ser reconegut com un bé social de primer ordre, i dignificar-la per posar fi de manera immediata a situacions d’explotació laboral amb jornades interminables, sous mínims, o inexistents, que no només empobreixen a les dones, sinó que en moltes ocasions les exclou del sistema de seguretat social com a part d’una economia submergida “.

“No podem acceptar que cap persona guanye un salari inferior a una altra per realitzar el mateix tipus de treball, ni podem tolerar que per motiu de gènere les dones estiguen condemnades a llocs de treball inferiors i vegen truncades les seus aspiracions laborals. Exigim dur a terme les mesures necessàries per acabar amb qualsevol tipus de discriminació  i impulsar la promoció de les dones allà on estiguin infrarepresentades”.

Des de VerdsEquo també s’ha exigit al Govern central la immediata posada en marxa dels compromisos aprovats en els acords recollits en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, i no trencar amb el consens assolit per part de totes les forces polítiques per acabar amb aquesta xacra. “És urgent que l’executiu revertisca tot el pressupost embargat en els sectors que més afecten les dones, com són el sistema de salut, els serveis socials i l’educació, i ratifiqui el conveni 189 de l’OIT que regula el treball domèstic”.

D’altra banda, la Mesa de País de VerdsEquo, màxim òrgan de representació territorial de l’organització ecologista, ha ratificat per unanimitat a Giuseppe Grezzi com a nou coportaveu de Compromís. Grezzi ha agraït la confiança dipositada i ha assegurat que treballarà per seguir reforçant les polítiques verdes a la coalició i continuar fent de la sostenibilitat un eix vertebrador i diferenciador de Compromís.