La Comissió Executiva de VerdsEquo del País Valencià reafirma la seua aposta pel canvi de model impulsat pel Govern del Botànic, cap a un model de desenvolupament sostenible, on projectes com el megacentre comercial i d’oci Puerto Mediterráneo de Paterna, no tenen cabuda, per ser un projecte insostenible i depredador amb el territori, que perjudica el comerç local i posa en risc el paratge de la Mola, un dels pocs pulmons verds que queden a l’àrea metropolitana de València.

Per a la formació ecologista, no es pot ajustar a la legalitat una barbaritat urbanística especulativa que condueix al col·lapse mediambiental de la zona. La nova Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) no pot beneir projectes megalòmans com els desenvolupats per les antigues lliguis del PP, el model econòmic va desembocar en la punxada de la bombolla immobiliària, i la dramàtica crisi de l’any 2008, les conseqüències encara pateix la ciutadania.

VerdsEquo reafirma la seua aposta pel comerç local, així com per la creació d’ocupació estable i de qualitat, alhora que recorda que les grans superfícies com Puerto Mediterráneo, no han estat mai garantia de creació de llocs de treball, com ofereixen nombrosos exemples en el territori, i sí que perjudiquen seriosament l’economia de proximitat.

A això, cal sumar el risc ambiental provocat per l’augment del trànsit en una via ja saturada, que comportaria un repunt dels nivells de contaminació atmosfèrica atemptant contra l’Estratègia Valenciana Contra el Canvi Climàtic del Govern del Botànic. Per a la formació ecologista, cal apostar per un desenvolupament econòmic sostenible basat en el benestar de les persones i no els beneficis d’uns pocs, que impulse un model turístic i de consum respectuós amb l’entorn.

D’altra banda, la Comissió Executiva de VerdsEquo ha nomenat a Giuseppe Grezzi nou coportaveu de Compromís, que haurà de ser ratificat en la propera reunió de la Mesa de País de l’organització, després de la dimissió de Julià Álvaro, a qui se li agraeix la seua magnífica tasca com a representant de l’organització en Compromís.