La coalició Compromís, integrada per Bloc, Iniciativa i VerdsEquo ha sigut l’opció més emergent en els últims comicis autonòmics i municipals en el País Valencià. I ara, després d’impregnar el programa de Compromís d’ecologia política, també algunes de les nostres militants seran les encarregades de transformar aquestes polítiques en realitat des dels llocs de representació que els ha concedit la ciutadania en les urnes.

En l’àmbit autonòmic VerdsEquo veurà la pròxima legislatura doblada la seua presència en Les Corts, doncs a la recompensa pel brillant treball exercit per Juan Ponce, que revalida el seu escó en la província de València, se suma l’escó obtingut per la nostra companya Cristina Rodríguez, que serà la primera diputada autonòmica verda sorgida de la circumscripció d’Alacant.

Pel que fa a l’àmbit local, també el nombre de regidores de VerdsEquo s’ha multiplicat. A Fran Quesada, que repeteix després de la seua excel·lent labor a Ontinyent, se sumen Silvia Rodriguez, a Petrer; José Miguel Peruga, a Petrés; Joaquim Tàrraga, a Paiporta; Violeta García, a Alaquàs; Manolo Ibáñez i Cristina Rodríguez, a Elda; i Giuseppe Grezzi, que serà també el primer regidor ecologista a l’Ajuntament de València. En aquest últim cas especialment, però també uns altres, és més que probable que les nostres regidores i diputats s’integren l’equip de govern, encara que caldrà esperar al fet que es formen les diferents corporacions i el govern autonòmic.

Finalment, caldria destacar la boníssima notícia de la majoria absoluta obtinguda a Villena pels Verdes de Villena, organització germana en procés d’integració en VerdsEquo.
Un èxit electoral que, comptat i debatut, evidencia el desig de la ciutadania perquè l’ecologia política forma també part capital del canvi de rumb cap a un avenir millor i més sostenible que és a punt d’emprendre el País Valencià.

———— en castellano ———————-

VerdsEquo empapa de ecologismo el éxito de Compromís en las municipales y autonómicas en el País Valenciano
La coalición Compromís, integrada por Bloc, Iniciativa y VerdsEquo ha sido la opción más emergente en los últimos comicios autonómicos y municipales en el País Valencià. Y ahora, tras empapar el programa de Compromís de ecología política, también algunas de nuestras militantes serán las encargadas de transformar estas políticas en realidad desde los puestos de representación que les ha concedido la ciudadanía en las urnas.

En el ámbito autonómico VerdsEquo verá la próxima legislatura doblada su presencia en Les Corts, pues a la recompensa por el brillante trabajo desempeñado por Juan Ponce, que revalida su escaño en la provincia de Valencia, se suma el escaño obtenido por nuestra compañera Cristina Rodríguez, que será la primera diputada autonómica verde surgida de la circunscripción de Alicante.

Por lo que respecta al ámbito local, también el número de regidoras de VerdsEquo se ha multiplicado. A Fran Quesada, que repite tras su excelente labor en Ontinyent, se suman Silvia Rodriguez, en Petrer; José Miguel Peruga, en Petres; Joaquim Tàrraga, en Paiporta; Violeta García, en Alaquàs; Manolo Ibáñez y Cristina Rodríguez, en Elda; y Giuseppe Grezzi, que será también el primer regidor ecologista en el Ayuntamiento de Valencia. En este último caso especialmente, pero también otros, es más que probable que nuestras regidoras y diputados se integren el equipo de gobierno, aunque habrá que esperar a que se formen las distintas corporaciones y el gobierno autonómico.

Finalmente, cabría destacar la excelente noticia de la mayoría absoluta obtenida en Villena por Los Verdes de Villena, organización hermana en proceso de integración en VerdsEquo.
Un éxito electoral que, en resumidas cuentas, evidencia el deseo de la ciudadanía porque la ecología política forme también parte capital del cambio de rumbo hacia un porvenir mejor y más sostenible que está a punto de emprender el País Valenciano.