canvi climatic

  • VerdsEquo dóna suport a les mobilitzacions convocades per al 29 de novembre i fa una crida a la ciutadania per a participar-hi.

Amb motiu de la Cimera pel Canvi Climàtic (COP21) que París acollirà del 30 novembre  a l’11 de desembre; entitats, organitzacions civils i institucions de tot el món, s’han organitzat per a realitzar mobilitzacions i actes reivindicatius per a exigir als líders mundials que hi arriben a un acord que aconseguisca mitigar les pitjors conseqüències del canvi climàtic.

Per a VerdsEQUO, la Cimera és una oportunitat per arribar a un acord global de reducció d’emisions i evitar que la temperatura del planeta augmente. Posar un límit al calfament global per davall dels dos graus centrígrads, promoure el canvi del model energètic i apostar per energies netes , renovables i segures, axí com treballar l’àmbit de les ciutats sostenibles són els principals objectius que volem assolir.

En aquest sentit, Paula Espinosa, candidata de VerdsEquo al Congrés dels diputats en la candidatura ‘Compromís-Podemos-És el moment’, ha destacat la necessitat urgent d’arribar a un acord en París entre tots els països, així com un compromís fort i universal que siga, per primera vegada, conseqüent amb la gravetat del problema.“Necessitem apostar de manera decidida en reduir les emissions de CO2. El pròxim govern ha de prendre la responsabilitat en liderar la lluita contra el canvi climàtic” i afegeix, “És per això que necessitem un Pla Estatal de Transició Energètica que estiga basat en les energies renovables i l’eficiència energètica”.

D’aquesta manera, la candidata ecologista, participarà en el Seminari “Alter COP21: Climate Action!” organitzat per la Federació del Joves Verds Europeus (FYEG) en París del 26 al 30 de novembre, on es debatrà les polítiques que des de la Unió Europea s’han de dur a terme front al Canvi Climàtic.

Per tot això, des de VerdsEQUO s’anima a la ciutadania a participar en las mobilitzacions convocades per al 29 novembre i a consultar l’hora i lloc de convocatòria a les diferents población a la pàgina web: http://globalclimatemarch.org/es/