PGOU 01

  • L’organització anima a la ciutadania a participar en la signatura d’al·legacions per a paralitzar la revisió del PGOU impulsada per Rita Barberá i que pretén destruir 415 hectàrees d’horta.

Des de fa més de dos mil anys fins al començament del desenvolupament industrial, l’horta de València i la ciutat s’han desenvolupat en paral•lel de forma independent, equilibrada i sostenible. L’horta de València és una figura paisatgística única a Europa a més de ser un component essencial de la imatge identitària de l’entorn de la ciutat que ja existia en les èpoques romana i àrab, però ara es troba seriosament amenaçada i afectada per l’activitat urbanística i per la pressió de les infraestructures. Perdre aquesta imatge suposaria perdre una part fonamental de la nostra identitat valenciana i un actiu turístic i econòmic fonamental.

No obstant açò, Rita Barberá i el seu equip, en l’ocàs de la seua presència al capdavant de l’Ajuntament de la ciutat, semblen fermament disposats a hipotecar el seu futur amb la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de València que pretén prescindir de 415 hectàrees d’horta per a la construcció de nous edificis de vivendes, innecessaris a mig i llarg termini en la ciutat.

Per açò VerdsEquo anima a tota la ciutadania a participar en la signatura d’al·legacions per a paralitzar aquesta revisió del PGOU preparades per Compromís per València. “Barberá ja ha ha fet molt de mal als valencians i no podem permetre’ns que aquest es perllongue d’una manera irreparable fins i tot molt més allàde la seua presència al capdavant de l’alcaldia”, ha assenyalat el portaveu de VerdsEquo i membre de la llista de Compromís per València per a l’Ajuntament, Giuseppe Grezzi, per la qual cosa anima a tota la ciutadania a participar amb la seua signatura “tant pel seu propi bé, com pel de les futures generacions”.

Com Grezzi i la resta de l’equip de Compromís Per València han assenyalat en les últimes setmanes, en el PGOU actual hi ha terrenys de sobres per a equipaments, fins i tot adjacents a la Universitat Politècnica, en la zona de la Malva-rosa, que permetrien ampliar la Universitat sense danyar l’horta. No obstant açò, encara que aquest aspecte s’estiga subratllant des del PP per a portar endavant la revisió, la veritat és que de les nou zones d’horta que la revisió del PGOU pretén destruir, set són per a la construcció de nous habitatges. Habitatges innecessaris, quan —com ha assenyalat el candidat a l’alcaldia per Compromís, Joan Ribó, València “ha perdut 28.000 habitants en els últims 5 anys (retornant a la població que tenia en 1985), la ciutat disposa —segons l’Anuari Estadístic municipal del 2014— de 57.195 habitatges buits i sense utilitzar, i encara queden 38.375 habitatges per construir segons el PGOU de 1988”. Tenint en compte que de mitjana en un pis viuen 2’4 persones en la ciutat, és fàcil arribar a la conclusió que sense tocar un pam d’horta, podrien viure a València més d’un milió d’habitants, des dels 787.188 actuals.

Per eixe motiu, des de VerdsEquo animem a tota la ciutadania a signar les al•legacions per a paralitzar aquesta revisió del PGOU preparades per Compromís per València (que podeu vore i descarregar seguint aquest enllaç), les de Per l’Horta (seguint aquest), o les que cadascun prepare amb el seu toc personal, i les present en qualsevol registre d’entrada de l’Ajuntament de València o en els llocs legalment establits per fer-ho (si teniu algun dubte addicional us animem a consultar baix el mapa elaborat per les companyes de Per l’Horta).

PGOU 02