juan-ponceEl portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Juan Ponce, ha assenyalat hui que la seua formació demanarà explicacions tant a la Diputació com a Les Corts Valencianes perquè s’aclarisquen els extrems de com s’ha pogut produir un incendi, a priori provocat, en un abocador com el de Pedralba, controlat, tancat i vigilat, gestionat per una empresa pública, Girsa.

En aquest incendi en pocs minuts s’ha generat una combustió de milers de tones de plàstics que ha creat un núvol tòxic negre que es veia a molts quilòmetres de distància.

Segons ha assegurat Ponce “volem saber què és el que ha fallat i sobretot què es va a fer perquè no es torne a repetir”.

“També volem saber en quina mesura ha pogut afectar la població aquestes emanacions ja que la combustió incontrolada de milers de tones de residus plàstics és molt probable que hi haja generat dioxines i furans que són les substàncies més tòxiques i cancerígenes que es generen en la combustió “, ha conclòs el diputat de Compromís.