El portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Juan Ponce, davant les últimes detencions realitzades hui per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), entre elles la d’un ex alt càrrec de la Generalitat Valenciana, relacionada amb l’empresa de mitjans aeris per a l’extinció d’incendis forestals, Avialsa, ha manifestat que “durant l’anterior legislatura preguntàrem des del nostre grup parlamentari, en nombroses ocasions, per què es permetien a aquesta empresa tot tipus d’irregularitats en el compliment del contracte”.

“L’ex conseller  de Justícia i ex delegat del Govern, Serafín Castellano, ací en seu parlamentària deia que Avialsa era l’única empresa que es presentava als concursos. I preguntant-li per què de vegades es substituïen uns avions per altres i permetia rebaixes en la qualitat dels contractes, mai contestava. Se n’eixia pel carrer d’enmig i era com una acceptació tàcita de les condicions que l’empresa posava”.

Segons Ponce, “amb posterioritat sabérem que aquesta empresa havia realitzat regals a Castellano. I també que ha hagut negociacions entre diverses empreses i que entre totes elles es repartien els negocis de l’extinció d’incendis en tot l’àmbit estatal, el conegut com a càrtel del foc, un assumpte que ara està investigant la UDEF. Parlem de contractes que a la Comunitat Valenciana han sumat 33 milions d’euros en tres anys”.

“Des de Compromís considerem que la detenció de hui relacionada amb el càrtel del foc corrobora el saqueig continuat que el PP va fer durant dos dècades amb els diners públics de tota la ciutadania. És temps d’exigir responsabilitats judicials i econòmiques als gestors del caos i el malbaratament patits”, ha conclòs Juan Ponce.

—————————————————————————————————

Ponce: “La detención de hoy relacionada con el ‘cártel del fuego corrobora el saqueo continuado del PP durante dos décadas”

El portavoz adjunto de Compromís en las Corts, Juan Ponce, ante las últimas detenciones realizadas hoy por la Unidad de Delincuencia Económica y Fiscal (UDEF), entre ellas la de un ex alto cargo de la Generalitat Valenciana, relacionada con la empresa de medios aéreos para la extinción de incendios forestales, Avialsa, ha manifestado que “durante la anterior legislatura preguntamos desde nuestro grupo parlamentario, en numerosas ocasiones, por qué se permitía a esta empresa todo tipo de irregularidades en el cumplimiento del contrato”.

“El ex conseller de Justicia y ex delegado del Gobierno, Serafín Castellano, aquí en sede parlamentaria decía que Avialsa era la única empresa que se presentaba a los concursos. Y preguntándole por qué a veces se sustituían unos aviones por otros y permitía rebajas en la calidad de los contratos, nunca contestaba. Se salía por la tangente y era como una aceptación tácita de las condiciones que la empresa ponía”.

Según Ponce, “con posterioridad supimos que esta empresa había realizado regalos a Castellano. Y también que ha habido negociaciones entre varias empresas y que entre todas ellas se repartían los negocios de la extinción de incendios en todo el ámbito estatal, el conocido como ‘cártel del fuego’, un asunto que ahora está investigando la UDEF. Hablamos de contratos que en la Comunidad Valenciana han sumado 33 millones de euros en tres años”.

“Desde Compromís consideramos que la detención de hoy relacionada con el ‘cártel del fuego’ corrobora el saqueo continuado que el PP hizo durante dos décadas con el dinero público de toda la ciudadanía. Es tiempo de exigir responsabilidades judiciales y económicas a los gestores del caos y el derroche sufridos”, ha concluido Juan Ponce.