• VerdsEquo rebutja projectes insostenibles i depredadors amb el territori com Intu Mediterráneo

La Comissió Executiva de VerdsEquo del País Valencià s’ha reunit este dilluns a València, per dissenyar el full de ruta de l’últim curs polític abans de les eleccions de 2019, i debatre les estratègies necessàries per continuar duent endavant polítiques verds transversals de transformació social, ambiental i econòmica.

“Des de VerdsEquo continuarem treballant amb valentia perquè les polítiques de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic continuen sent senya d’identitat de Compromís i uns dels eixos vertebradors dels programes electorals de la coalició” s’ha assenyalat des de la comissió Executiva de la formació ecologista.

“Durant estos primers tres anys de governs del canvi, hem revertit més de 20 anys de desgovern i polítiques antisocials, especulatives i depredadores amb el territori i els recursos naturals, trencant amb les dinàmiques de saqueig i corrupció instaurades pel Partit Popular en les institucions. Un canvi de paradigma que des de VerdsEquo continuarem enfortint perquè tinga continuïtat més enllà de 2019”.

L’Executiva de VerdsEquo ha volgut mostrar tot el seu suport a la decisió de les companyes i companys de Compromís per Paterna d’abandonar l’equip de govern, després que l’alcalde socialista del municipi, Juan Antonio Sagredo, donara via lliure al macroprojecte urbanístic Intu Mediterráneo, una decisió que es va prendre de forma unilateral, incomplint els acords plenaris, usurpant les competències de la regidoria d’Urbanisme, i completament d’esquenes a la ciutadania.

“Copiar les errades del passat i continuar apostant, com feia el PP, per grans projectes especulatius i depredadors amb el territori, no és propi de governs progressistes. Amb aquesta decisió, Sagredo gira a la dreta en la gestió urbanística i anteposa els beneficis d’uns pocs, al benestar de les persones i el medi ambient, una política radicalment contrària a l’esperit del Botànic”.