• Les retallades en pressupost i personal han deixat una Conselleria de Medi Ambient sota mínims.
  • Cristina Rodríguez i Juan Ponce asseguren un treball des de Les Corts coordinat amb les conselleries i compromès amb els reptes ambientals.

juan-ponceEls diputats autonòmics de Compromís, Cristina Rodríguez i Juan Ponce, estan coordinant diferents línies de treball amb la nova Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Alts càrrecs de la Secretaria Autonòmica de Medi Ambient van explicar la situació de partida de la nova conselleria, marcada pel complicat estat dels comptes (el pressupost de l’àrea ha descendit al voltant del 75% des de 2008) i les sancions imposades per Brussel·les davant la deficient gestió del govern popular. Recordar que ja el passat mes de setembre la conselleria que ara dirigeix Elena Cebrián va rebre una primera multa de 6 milions d’euros per la mala gestió de les ajudes agrícoles per part de l’anterior Consell. A curt termini, les sancions poden ser encara majors.

Més enllà de la difícil situació pressupostària unida al descens de personal que està patint la pròpia conselleria, el nou equip encapçalat per Cebrián assumeix amb responsabilitat alguns els reptes més importants enfront del deteriorament ambiental del País Valencià, com el tractament dels residus, la gestió del litoral o el fre a la desertització. En aquest sentit, durant la reunió mantinguda amb els responsables de Medi Natural, es va informar sobre les futures estratègies en el control de plagues, la restauració d’ecosistemes forestals o l’harmonització d’activitats com la caça, la pesca i la ramaderia en la conservació del medi natural.

Des de Les Corts, la labor dels diputats és determinant per a incorporar els valors de l’ecologia política en el legislatiu valencià, d’ací la importància de coordinar accions amb una conselleria que, després de diverses legislatures, torna a situar el medi ambient en el centre de les polítiques del Consell i ho connecta amb àrees tan rellevants com l’agricultura i el desenvolupament rural.