L’assemblea General de VerdsEquo del País Valencià aprova per un 71% la següent  resolució política:

Ecologia política per davant de tot

Quan al maig de 2015 es va aconseguir trencar amb més de 20 anys de desgovern del PP, VerdsEquo va assumir la responsabilitat de dirigir des del Govern del Botànic les polítiques mediambientals de la conselleria de Medi Ambient, Agricultura, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Era primera vegada en la història del País València, que un partit ecologista tenia l’oportunitat de dur a terme polítiques verdes des del govern de la Generalitat, després de dècades d’intensa lluita des de l’oposició i els moviments socials.

Des d’aqueix moment, l’empremta de les polítiques verdes ha sigut un dels elements diferenciadors del Govern del Botànic i els diferents municipis on VerdsEquo compta amb representació. Gràcies a l’intens treball dels nostres companys i companyes en les institucions, s’ha aconseguit paralitzar projectes megalòmans i insostenibles com a Port Mediterrani, impulsar una nova política de residus, ser referència en matèria de mobilitat sostenible en la ciutat de València, aconseguir ser el primer parlament de tot l’Estat a aprovar que no es prorrogue la llicència d’explotació d’una central nuclear, o posar fi a la guerra dels granels d’Alacant i anteposar així la salut de les persones davant els poderosos interessos econòmics d’uns pocs.

La responsabilitat que comporta formar part d’un Govern de coalició no sempre ens permet controlar i distribuir els tempus com a nosaltres ens agradaria. Les dificultats de gestió i les tensions derivades de l’aplicació de polítiques noves per part del Consell, no poden fer-nos oblidar aquella responsabilitat que adquirirem al maig de 2015.

Ha sigut aquesta mateixa responsabilitat la que ha portat a la nostra organització a continuar gestionant les polítiques mediambientals del Govern del Botànic, dins de la conselleria. És per açò, que el nostre company Fran Quesada compta amb tot el suport per a continuar la línia de treball empresa per Julià Álvaro, al que agraïm la valentia i tenacitat amb la qual ha defensat l’ecologia política durant tot aquest temps.

És el moment, per tant, d’assegurar que l’ecologia política continue sent eix fonamental de les polítiques del Govern del Botànic, i no existeix una altra manera que garantint la presència de VerdsEquo en el Consell. És el moment de tancar un cicle en el govern de manera exemplar per a tractar així de revalidar la nostra presència a partir de 2019.

Compromís ha sigut l’instrument que ha propiciat la nostra presència en les institucions i la possibilitat de dur a terme les nostres polítiques i, per tant, el nostre encaix en Compromís ha de servir per a garantir que les polítiques verdes segueixen sent un dels eixos principals de la coalició, projecte polític del qual som fundadors, i així continuar sent el referent polític ecologista que el País Valencià necessita.