Sabies que la ciutat de Nuremberg va ser una de les primeres ciutats d’Europa en recuperar el seu centre històric per als vianants?

L’Ajuntament de Nuremberg va ser governat durant molts anys pels socialistes en solitari i als anys 80 defensaven la construcció d’una autopista de 4 carrils que travessara la ciutat. L’oposició de dos independents va frenar aquesta barbaritat i donà peu a l’entrada a les següents eleccions dels Verds a l’ajuntament.

I que pretenien els Verds? tornar la ciutat als vianants enfrontant-se a aquells que consideraven que el cotxe havia de ser l’amo dels carrers. Veritat que vos sona?

Al 1996 els Verds aconsegueixen més d’un 8% a les eleccions i Brigitte Wellhöfer entra a l’ajuntament. El pla de desenvolupament per a la ciutat que presenten (carrers a 30, carrers amb prioritat per a vianants, carrils bici…) troben resistències que es van diluint conforme s’exposen les raons (una ciutat més humana) i els fets deixen palès que les pors eren infundades.

Ara, el centre de Nuremberg és peatonal i ningú no es planteja que puga ser d’altra manera, fins i tot els conservadors de “la ciutat per al cotxe” han assumit el discurs verd de la ciutat per a vianants.

Vint anys després, a València, Giuseppe Grezzi de VerdsEquo planteja un pla en la mateixa línia per a la ciutat, trobant-se també amb obstacles i pors. Sense dubte, la comparació entre aquestes dues experiències, amb quasi 20 anys de separació, i l’aportació de Wellhöfer pot enriquir molt el debat sobre la ciutat.

Este dijous, 5 de juliol, tindrem l’oportunitat de conèixer de primera mà com es va dur a terme aquesta transformació, i compartirem experiències amb la ex regidora del partit verd alemany, Brigitte Wellhöfer, i l’actual regidor de mobilitat sostenible de València, Giuseppe Grezzi.

Vos esperem el dijous 5 de juliol a les 18 h a Ca Revolta (carrer Santa Teresa, 10, València).