“S’acosta l’hora de les conclusions en aquesta nova Cimera del clima que se celebra en Marrakech i seguim sense tenir informació concreta sobre les mesures que el Govern de Mariano Rajoy pensa engegar en el nostre país, més enllà d’anuncis insubstancials”, ha lamentat el secretari autonòmic de Medi ambient; Julià Álvaro, des del Cim del Clima de Marrakech, on vas agafar aquesta setmana a les sessions de la COP22.

“Des de la Generalitat hem implementat accions com la rebaixa fiscal a les energies renovables; plans d’ús de sòl sostenibles; inversions en transport públic sense un euro d’ajudes estatals, com succeeix en la ciutat de València; i anem a impulsar un nou sistema de gestió de residus que el seu objectiu és aconseguir un 90% del reciclatge d’envasos enfront del 30% actual”, ha apuntat Álvaro.

El secretari autonòmic de Medi ambient ha destacat que l’Acord de la COP21 a París va despertar molt optimisme en la lluita contra el canvi climàtic i que l’eslògan triat per a aquesta COP22 de Marrakech és ‘ACTUAR’. “L’elecció de Donald Trump com a president dels Estats Units ja ha sigut una garrotada considerable a les nostres aspiracions, com perquè el nou Govern d’Espanya es dedique a donar-li voltes a l’assumpte i dilatar la presa de decisions o donar puntades cap a davant amb tal de no assumir les seues responsabilitats”, ha dit Julià Álvaro.

“La ministra d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient aterra aquest dimecres en Marrakech -ha recordat el secretari autonòmic-, i convindria que aprofitara aquesta oportunitat per a especificar aqueixes accions concretes que va a implementar el seu Ministeri, amb un calendari ben definit, per a combatre el canvi climàtic durant els pròxims exercicis. Segons avança aquest nou mil·lenni -ha afegit- resulta evident que els canvis a realitzar han de ser estructurals, han de suposar un canvi de model productiu, un canvi de paradigma; o, com es diu vulgarment, estarem fent-nos paranys al solitari”, ha apuntat el secretari autonòmic.

Julià Álvaro mantindrà en les pròximes jornades en la COP22 de Marrakech sengles reunions de treball amb representants de la Fundació Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani per a donar suport a la Declaració de la Transició Agroalimentària en el Mediterrani, així com amb la directora de l’Institut de Desenvolupament Sostenible de París, l’espanyola Teresa Ribera.