La Mesa de País de VerdsEquo del País Valencià, reunida aquest dissabte a València, nomena a Cristina Rodríguez, actual diputada de Compromís per Alacant, i Giuseppe Grezzi, actual coportaveu de Compromís i regidor de mobilitat de l’Ajuntament de València, nous coportavoces de l’organització ecologista.

Tots dos coportavoces han agraït la confiança dipositada, i s’han compromès a seguir treballant amb la mateixa il·lusió i responsabilitat que sempre, conscients dels grans reptes de futur existents per seguir impulsant polítiques transformadores on VerdsEquo té un paper fonamental.

En aquest sentit, Grezzi i Rodriguez han aprofitat per a posar en valor el treball dut a terme per tots els companys i companyes de l’organització per a aconseguir impregnar d’ecologia la política valenciana, i seguir construint un projecte polític de futur capaç d’aconseguir una societat més justa, sostenible i equitativa.

La Mesa de País de VerdsEquo també ha aprovat una resolució política en la qual s’exigeix un canvi de govern en l’Estat que trenque el sistema de corrupció generalitzat instaurat pel govern de Mariano Rajoy, i aposte per una regeneració democràtica que pose fi a la deriva antisocial i a la degradació de les institucions espanyoles.

“El passat 24 de maig, l’Audiència Nacional va declarar culpable al Partit Popular per finançament irregular i va imposar a varis dels seus ex alts càrrecs condemnes que juntes sumen més de 350 anys de presó. Aquest greu esdeveniment confirma el sistema de corrupció institucional generalitzat del govern de Mariano Rajoy pel qual VerdsEquo mostra la seua total repulsa i exigeix un canvi en el govern”.

“Entenem que la transparència i la lluita contra la corrupció són dos elements fonamentals en els quals una democràcia ha d’estar sustentada, i per això, des de VerdsEquo hem vingut denunciant durant anys les misèries dels successius governs del Partit Popular que tant sofriment han causat als valencians i valencianes. Ara la justícia i el temps ens donen la raó reconeixent l’enriquiment il·lícit i el règim de saqueig del PP a costa de la ciutadania”.

“Fa tres anys que VerdsEquo de País Valencià va arribar a través de Compromís a les institucions valencianes. Tres anys en els quals estem demostrant que una altra manera de governar és possible mentre mantenim amb fermesa i convicció el nostre compromís per la transparència, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció. Durant aquest temps, el Govern Valencià ha aconseguit el suport de la ciutadania, que valora la transformació que estem duent a terme malgrat l’asfíxia econòmica a la qual ens sotmet l’administració central per mitjà d’un finançament injust i unes inversions molt per sota de la mitjana estatal”.

“VerdsEquo es va oposar des del primer moment a subscriure els PGE, davant la certesa que col·laborar amb un partit retratat com una “organització criminal” per la justícia era èticament impossible per a una formació que fa de la regeneració democràtica, de l’equitat i justícia social elements claus del seu projecte polític”.

“Ha quedat demostrat que el PP no pot seguir al capdavant de les institucions de l’Estat sense que aquestes acaben profundament dessagnades. És intolerable des d’un punt de vista democràtic que un president que aconsella “sé fort” a un condemnat a 33 anys de pena de presó per delictes que suposen una vulneració inacceptable de la democràcia, seguisca al capdavant de la mateixa administració pública a la qual ha desacreditat”.

“Per això, han d’engegar-se els mecanismes democràtics previstos per a situacions de pèrdua de legitimitat d’un govern i construir una nova majoria al capdavant de l’estat que pose fi a la deriva antisocial i la degradació de les institucions”.