Fernando-De-Rosa

  • “L’elecció de Fernando de Rosa com a nou president de l’Audiència Provincial de València és un dels cassos més desvergonyits de barreja de política i justícia de la història recent d’Espanya” subratlla el coportaveu de VerdsEquo, Julià Álvaro.

“L’elecció de Fernando de Rosa com a nou president de l’Audiència Provincial de València és un dels cassos més desvergonyits de barreja de política i justícia de la història recent d’Espanya”. Amb aquestes paraules del seu portaveu, Julià Álvaro, ha rebut hui VerdsEquo del País València la tria de qui va ser conseller de Justícia de Francisco Camps, Fernando de Rosa, per a presidir l’òrgan que haurà d’ocupar-se d’importants juís que afecten al Partit Popular i al propi Camps com el del “cas Gürtel”.

El coportaveu de VerdsEquo ha destacat que “el Partit Popular valencià ja no es preocupa ni de dissimular la seva total absència de sentit democràtic” i que Fernando de Rosa no hauria de poder, en cap cas segons l’organització ecologista, participar en cap tipus d’activitat judicial vinculada als casos de corrupció que tant de prop el toquen.

Àlvaro ha recordat que de Rosa, quan era vicepresident del Consell General del Poder Judicial, va acusar el jutge Baltasar Garzón d’estar al límit de la prevaricació, precisament  per la seva instrucció del cas Gürtel. A més, el coportaveu de VerdsEquo s’ha referit també a les dos reunions que de Rosa va tindre amb Francisco Camps  quan va esclatar el “cas dels vestits” pel qual se’l va jutjar. “És democràticament inacceptable que qui va fer d’assessor de Camps en el “cas Gürtel” ara siga el president de l’òrgan judicial que l’ha de jutjar”. “De Rosa i el PP són, i mai millor dit, jutge i part en el “cas Gürtel i això és una situació incompatible amb la democràcia”.

VerdsEquo considera que cal acabar amb el funcionament del Consell General del Poder Judicial com una corretja de transmissió del poder polític i que l’elecció de Fernando de Rosa és prova de que “en el PP ha tenen tanta por a les conseqüències de la seva pròxima pèrdua del poder que es volen blindar encara que siga a costa de saltar-se la norma més bàsica de l’Estat de Dret com és la separació de poders”, ha sentenciat Julià Álvaro.