Joves de VerdsEquo s’han sumat a la concentració contra els espectacles taurins convocada aquest diumenge a València en resposta a la primera gran marxa en favor de la tauromàquia que ha congregat a toreros i aficionats procedents de tota Espanya.

“Des de VerdsEquo volem mostrar el nostre rebuig a les corregudes de bous que se celebren durant la Falles i en les quals, per desgràcia, s’assassinen prop de cent animals. Un espectacle en el qual el sofriment animal és el centre de l’atracció no pot considerar-se cultura i ha de ser abolit, per això, reclamem que les Falles siguen unes #FestesSenseSang”.

“És necessari que el govern central deixe de subvencionar qualsevol espectacle que incloga maltracte animal, ja siguen corregudes de bous, bous al carrer, o qualsevol altre tipus de festeig on no es garantisquen els drets dels animals”. En aquest sentit, els joves de l’organització verda han recordat que la tauromàquia és subvencionada cada any amb al voltant de 500 milions d’euros, “és intolerable que el govern central continue utilitzant els diners dels nostres impostos per donar suport aquesta barbàrie” i han reclamat a l’executiu que elimine “qualsevol reconeixement o protecció que tinga com a suposat element cultural o d’un altre tipus, ja que la tortura mai pot considerar-se un art”.