VerdsEquo del País Valencià ha valorat positivament el nomenament de Julio Gómez Vivo com a nou director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental. L’organització ecologista destaca i posa de relleu que Gómez comandarà una direcció general clau on es continuaran aplicant polítiques verdes i fonamentals del Govern del Botànic, qui en la seua reedició en l’any 2019, va posar la lluita contra l’emergència climàtica com l’eix primer dels acords del Pacte de Govern.

El nou director general, amb una trajectòria de més de 20 anys en les administracions públiques, ja va formar part de l’equip de la secretaria autonòmica de Medi Ambient en l’any 2018, on va contribuir a aplicar accions de transformació socioeconòmica verda sobre el territori i els seus recursos. Un any després, Gómez va pertànyer a l’actual Conselleria de Transició Ecològica i va ajudar a enfortir polítiques sostenibles i de justícia social.

Gómez encararà el que resta de legislatura amb l’ambició de consolidar l’hegemonia verda, amb una mirada centrada en l’ús responsable dels recursos naturals i la gestió forestal, amb la preservació i posada en valor dels espais naturals protegits, i aconseguir que les generacions presents i futures puguen conéixer i valorar com progressa la biodiversitat i quin és l’estat del seu medi natural, factor clau per a la lluita contra el canvi climàtic.

Julio Gómez ha agraït l’oportunitat atorgada pel govern del Botànic i ha manifestat que durà el seu dia a dia amb el propòsit de la cooperació i el consens dirigit en tres dimensions del desenvolupament sostenible: econòmica, social i mediambiental.

L’Executiva de VerdsEquo també ha volgut enviar l’ agraïment a Benjamín Pérez Rocher per tota la tasca realitzada este temps davant la Direcció de Medi Natural i Avaluació Ambiental en la conselleria que encapçala Mireia Mollà. Un treball que ha sigut lleial a l’esperit del Pacte del Botànic i a les polítiques de canvi que VerdsEquo i Compromís representen.

Per últim, Verds-Equo ha volgut posar de manifest la importància de seguir contribuint a les polítiques verdes del Botànic, centrant-se en el què per millorar la vida present i futura de les persones. A més, els Verds han volgut destacar el gran treball que desenvolupen en la direcció general de Qualitat i Educació Ambiental per part de Joan Piquer, i la subdirecció de l’empresa pública de gestió mediambiental, Vaersa, amb José Marco com a representant de la formació verda.