El portaveu adjunt de Compromís en Les Corts, Juan Ponce, després de conèixer que el Ministeri per a la Transició Ecològica ha donat llum verda a mantenir en funcionament la nuclear valenciana fins el 30 de novembre de 2030, ha manifestat que “la ministra Ribera ha sucumbit a fer seguidisme de la política energètica del PP, i ha consumat un nou afront al poble valencià en desoir l’acord de les Corts Valencianes per tancar ara al 2021”.

“Ens trobem amb que el PSOE i el govern que s’autodenomina com el més progressista de la història en Madrid incompleixen el seu compromís de tancar les centrals nuclears als 40 anys de funcionament, portant-nos a uns perillosos 47 anys en Cofrents, amb l’ampliació de la producció de residus radioactius que s’han d’acumular en superfície”.

“Tot amb l’excusa peregrina que Enresa, l’empresa que s’encarrega del desmantellament de les centrals, no té capacitat de treballar en el desmantellament de dos centrals a la vegada. Si no tenen prou personal, que el contracten. Alemanya fou capaç de tancar 11 centrals nuclears en un any, i ací resulta que tancar dos és un impossible. Cal tancar Cofrents i invertir i apostar en les energies renovables”.

“Així, donat l’afront actual, des de Compromís anem a lluitar perquè es tanque Cofrents el 2024. El Govern central té tres anys, des de hui fins a 2024, per a preparar el tancament i hui s’ha de donar inici a eixos treballs. En cas contrari, estaran incomplint-se les promeses que en el seu dia va fer l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero i les que en campanya va fer l’actual president del Govern, Pedro Sánchez”, ha conclòs el diputat de Compromís, Juan Ponce.