El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha manifestat aquest matí que “utilitzar l’aigua dessalada per a pal·liar l’escassetat de recursos hídrics, que pateixen moltes zones de la geografia espanyola, és una decisió de sentit comú i nosaltres aprovem les solucions que es prenen amb sentit comú”.
Respecte a l’acord del Govern central amb el Govern autonòmic de Múrcia adoptat la setmana passada per a proveir d’aigua dessalada els regants d’aquesta autonomia, procedent de la planta dessaladora de Torrevieja, Álvaro ha mostrat la seua satisfacció “perquè el Govern central i el Partit Popular han reconegut que l’ús d’aigua procedent de dessaladores és positiu per a reduir el dèficit hídric”.
El secretari autonòmic de Medi Ambient ha assenyalat que “també els regants alacantins han de beneficiar-se del finançament que el Govern duga a terme per a rebaixar el preu de l’aigua procedent del dessalatge”.
Julià Àlvaro s’ha manifestat en aquests termes durant la inauguració de la ‘Jornada de Mediació en Conflictes Ambientals’ que ha tingut lloc aquest matí organitzada pel Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana.
Álvaro ha afirmat que els gestors polítics hem de fer de mediadors “i en aquest sentit, jo em sent mediador en temes ambientals, es tracta de buscar solucions que satisfacen tots els interessos enfrontats, tant a escala global com local”.
“En l’àmbit local de la Comunitat Valenciana i en matèria mediambiental tenim dos punts on hi ha interessos trobats, com són el de la gestió de residus i l’aigua, i és evident que en ambdós casos cal buscar el consens”, ha subratllat el secretari autonòmic.
Concretament, en el tema de l’aigua, Julià Álvaro ha explicat que “no es tracta de guanyar cap guerra sinó d’arribar a solucions que no perjudiquen els uns més que els altres, a solucions que beneficien ambdós parts, en definitiva a aconseguir el consens”.