Joan Gilabert, portaveu del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent, ha demanat al govern municipal posicionar-se en contra de la instal·lació de la Planta de Residus animals de la Vall d’Albaida aprovada en contra de la voluntat dels ajuntaments representats a la Mancomunitat de Municipis de la comarca.

La moció presentada demana entre altres coses que el govern municipal “incidisca perquè la Conselleria anul·le la Declaració d’Interés Comunitari i l’Autorització Ambiental Integrada de la planta (que va ser atorgada per l’anterior govern de la Generalitat Valenciana en contra dels estudis i resolucions dels tècnics d’Ajuntaments de la Pobla i d’Otos, termes afectats en primer ordre)”. Tali com senyala Gilabert, “hi ha molts estudis que alerten sobre els problemes de salut, mediambientals i socioeconòmics que aquesta infraestructura generarà en els habitants de la Vall d’Albaida, en cas de construir-se”.

“Ni la volen, ni la necessiten”

Aquest diumenge 10 de gener, els veïns i veïnes de la comarca van manifestar-se per a reivindicar la seua negativa a que el projecte continue avançant. Julià Álvaro, portaveu de Compromís, va assistir a la Marxa on va manifestar el seu suport a les reivindicacions “ Crec molt bó compartir aquesta manifestació amb la gent de la Vall d’Albaida en una reivindicació que s’arrossega des de fa molts mesos i amb la què jo estic absolutament d’acord”

En aquest sentit, Álvaro va garantir que la Conselleria de Medi Ambient treballarà per poder aconseguir que el projecte acabe en un calaix malgrat que compta amb tots els papers en regla “fruit d’una arbitrarietat del PP”.